Det är på riktigt

Under förra veckan var jag på kurs i Stockholm om att bygga varumärke i Sociala medier. Kursen var en del av min fortbildning i Equmeniakyrkan och till stor del kändes jag mig som en udda fågel i sammanhanget. För i klassrummet är det bara jag och en till som representerar kyrkan medan övriga var marknadschefer, kommunikatörer och social media management konsulter på stora företag. Samtidigt var det så inspirerande att ibland få perspektiv på vad vi som kyrka faktiskt är och hur vi ibland uppfattas… För i kursens inledning talades det om vikten av att använda sociala medier till att berätta budskapet om vilka man är som företag och inte bara använda det som en anslagstavla för särskilda satsningar eller kampanjer. Och mitt i det samtalet är det en i kursen som högt över rummet säger ”där har ju ni som kyrka en fördel gentemot oss andra – för ni är ju på riktigt.”
Och den där kommentaren har hängt kvar i mig sen dess. Vi är på riktigt. Vi har något som inte bara handlar om en kortvarig lycka, en upplevelse eller en pryl som man vill köpa. Nej, det vi har att erbjuda är något mer bestående, det är något som går på djupet och som faktiskt gör skillnad i människors liv. Vi erbjuder mötesplatser mellan människor, men framförallt med Gud. Det är på riktigt! Och det slår mig hur lätt jag ibland glömmer bort det eller kanske tar det för givet… 
Så här inför jul skulle jag vilja påminna dig och mig om det. Att det du och jag får i mötet med Jesus, det är på riktigt. Hur litet det än ibland kan kännas eller hur mycket du ibland kanske tar det för självklart, så är det på riktigt. Du kan få vara ett Guds barn där du är och bland de människor du möter. Jesus kan få göra den avgörande skillnaden i ditt liv, och i andras liv. Så våga luta med din tyngd mot honom, för Han är på riktigt. 

Ida-Maria Brengesjö